Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Rugbrødsjournalistens møde med kongelige, kendte og kunstnere - Sogneeftermiddag

Dato
Torsdag d. 15. september 2022, kl. 14:30
Sted
Kirkecenteret, Lemvigvej 61, 9220 Aalborg Øst
Medvirkende
Hasse Boe
Pris
30 kr. inkl. kaffe og brød

Dobbelt foredrag ved Hasse Boe om oplevelser som ung journalist i Aarhus, som mediekonsulent i folkekirken efter år 2000 og som forfatter og tv-journalist i dag

Foredraget ”Rugbrødsjournalist blandt stjerner” bygger på forfatterens bog om hans og kulturens blomstring i Aarhus i 70’erne. Her mødte Hasse Boe flere musiknavne, som stadig er superstars her i år 2022. Fx Elton John, Roger Whittaker. Rolling Stones, Duke Ellington, Jimi Hendrix, Monica Zetterlund, Birthe Kjær, Dorthe Kollo og flere Dansktop stjerner i 70’erne i Aarhus.  Møderne med superstars foreviges i fotos og fortællinger. Han skrev om dem i avisen Demokraten. Du kan opleve journalisten som autentisk levende fortæller i samklang med flotte fotos i Nørre Tranders kirkecenter før kaffepausen.

Anden halvdel af dobbelt-foredraget med Hasse Boe kalder han ”Kongelige, kendte og kunstnere”. Her oplever du den produktive ”rugbrødsjournalist” fortælle om tv-møder med Dronning Margrethe, creme-kongen Ole Henriksen, politikerne Inger Støjberg og Margrete Auken, sangeren Niels Hausgaard, fiskerkonen Inger Lauritsen, Folketingets tidligere formand Christian Mejdahl og Danmarks nationalskjald Kim Larsen. Flere af fortællingerne er både med fotos og tv-klip.

Hasse Boes foredrag om hans oplevelser efter år 2000 omfatter kunstnere, han møder som journalist på Radio ABC, på TvDanmark i Aarhus og især som mediekonsulent i Folkekirken i Aalborg Stift. Her møder ”rugbrødsjournalisten” også berømte kirkekunstnere som guldsmed Bent Exner, Skagen-kunstneren Niels Helledie og markante teologer som H. C. Andersen-eksperten Kaj Mogensen og præsteforeningen nye formand, Pernille Vigsø Bagge. Foredraget ”Kongelige, kendte og kunstnere” sker efter pausen i Nørre Tranders kirkecenter. Forfatteren og journalisten er klar til at svare på spørgsmål om hans farverige karriere blandt kulturens stjerner efter foredraget.

Hasse Boe har i 18 år været journalist i Danmarks Radio, heraf 12 år i DR Nordjylland, og syv år på avisen Vendsyssel Tidende. Han skaber nu til dags tv-dokumentarer om EU’s udvikling i samarbejde med Gistrup Film til visning på tv-landskanal DK4. Men han arbejder også som rådgiver og sparringspartner i politik, kunst og kultur med solid erfaring fra aviser, radio og tv. Hasse Boe er forfatter til bøgerne fra 2021, ”Rugbrødsjournalist blandt stjerner” og ”Skulpturoplevelser i Hjørring” i samarbejde med kulturudvalgets formand i Hjørring.